Mumio mineral

Mumio zovu starim tajnim oružjem protiv bolesti (nazivaju ga još i “planinska krv”, ” planinske suze”). Potiče iz Sibira, a pronalazi se u stenama i pećinama gde su pčele nekada imale svoja gnezda pre više hiljada godina. 

Najbolji opis je ako kazemo da je mumio - fosilizovani med, vosak i mleč koji je pod dejstvom vremena postao mumio. U sebi sadrži 6 amino kiselina, mikro i makro elemente, vitamine grupe B, 28 hemijskih elemenata, okside minerala, masne kiseline, oligoelemente, bakar, cink, gvožđe, magnezijum, srebro…

Polje dejstva Mumia potvrđeno od strane raznih studija i istraživanja:

1. periferni nervni sistem, radikulita(zapaljenje korena spinalnog živca), neuralgija, teških slučajeva neuralgije nerva trigeminusa, kao i nekih oboljenja centralnog nervnog sistema.

2. antikoagulativno dejstvo mumia, kao i njegovi pozitivni efekti na funkciju kardio-vaskularnog sistema. Ima dokaza da mumio stimuliše regenerativne procese kod infarkta miokarada, kao i da ubrzava procese obnavljanja svih mišićnih, koštanih i nervnih tkiva i krvi.

3. potpomaže korekciju imunog statusa coveka kod skrivenih imunodeficitarnih stanja, infekciono-alergijske bronhijalne astme, kod kojih je otkriven deficit T-sistema imuniteta, . Posle završetka lecenja ustanovljeno je da su se T-celije u krvi približile normalnim vrednostima.

4. tretiranje paradentoze, čak u 70%+ slučajeva je zabeleženo vidljivo poboljšanje desni, (ali ne i potpuno izlečenje što treba napomenuti).

5. pozitivno utiče na periferne nerve, neuralgije i nervne završetke, time što poboljšava prenos nervnih impulsa i podstiče brži oporavak od bolesti.

6. razredjuje krv povećavajući viskoznost iste, zbog čega je povoljno sredstvo kod arterioskleroze, bolesti vena i nekih oblika srčane slabosti. Medjutim, mumio je ZABRANJEN hemofiličarima, trudnicama, i svim onima koji idu na operaciju da ne bi iskrvarili!!!

7. dokazano je da pomaže kod lečenja čira na dvanaestopalačnom crevu i na želucu.

8. povoljno deluje i kod šećerne bolesti i regulacije šećera. Stimuliše endokrini sistem ali nije utvrdjeno da mumio leči bolesti endokrinog sistema.

9. potvrdjeno je delovanje mumia kao opšteg biostimulatora koji podstiče ceo metabolizam. Podiže odbrambeni i imuni sistem organizma, zbog čega se preporučivao kao preventiva i pomoćno lekovito sredstvo kod plućnih bolesti, tuborkuloze i slično.

Medjutim, baš zbog tih svojstava ZABRANJEN je svima koji imaju visok pritisak, jer isti još više diže. Posto je mumio biostimulator, on ubrzava vaš pritisak, nikako ga ne snižava. Mumio je strogo zabranjen svima koji imaju KANCER jer stimuliše rast ćelija raka, kao što stimuliše rast i svih drugih ćelija!!!

10. hemoroidi. Istovremeno moze da se koristi i Mumio mast.

11. sinuzitis

12. smanjenje sluha i otitis media

13. ciste na jajnicima, neplodnost (smanjen broj spermatozoida), sterilitet, impotencija

14. migrena, epilepsija (neki oblici)

15. kamen u bubregu i zuci

16. regulise metabolizam i hormonki status

17. prirodni antibiotik

18. regulacija holesterola i triglicerida