Otkrivanje intolerancije na hranu

“Svaki organizam poseduje potpuno specifičnu, individualnu oscilatornu šemu koju slobodno možemo zvati “lična elektromagnetna karta”. Ona sadrži zdrave (kontrolne) i patološke (interferentne) oscilacije. Zdrave oscilacije kontrolišu fiziološke procese, a patološke ih ometaju. Organizam sa svojim urođenim regulatornim mehanizmima, u stanju je da sam neutrališe patološke talase do odredjenog nivoa i da održava svoju energetsku ravnotežu, koja je preduslov zdravlja.“

Hrana sa svojim jedinstvenim vibracijama može preuzeti ulogu patološkog (interferentnog) upliva na energetsko polje čoveka, blokirajući njegove samoregulatorne mehanizme. Odstranjivanje neodgovarajuće namirnice iz jelovnika je vrlo jednostavan i dostupan način da se ti mehanizmi deblokiraju i da se dopusti organizmu da sam prepozna i savlada postojeći problem. Pridržavanje individualne šeme izbora hrane dovodi do ublažavanja ili nestanka simptoma.

Do sad se pokazalo da je biorezonantna dijagnostika najbolji način za utvrđivanje individualne liste namirnica. Razlog za to je što ona detektuje funkciju gastrointestinalnog trakta (jetra,pankreas,slezina,dvanaestopalačno,tanko i debelo crevo,želudac,ezofagus,enzimi,čelije) i ako je on u neravnoteži,daće nam listu namirnica koje popravljaju njegovo stanje,namirnice koje su neutralne za njega i namirnice koje mu jako škode.

Uspeh leži u tome što korigujemo čak i te namirnice prema vašoj Ph vrednosti organizma i time dobijamo najidealniji režim ishrane koji nas vraća u izvorno zdravlje.


Kada se utvrdi koje namirnice ne odgovaraju, isključuju se iz ishrane najkraće u intervalu od 3 - 4 meseca. Za 2 do 3 nedelje vidljiva su poboljšanja, a kroz 3-4 meseca i puni efekat. Sa takvom ishranom organizam dobija ono što mu je potrebno, usklađen je i želja za prekomernim količinama hrane nestaje.


Neki od najčešćih alergena:
  • kravlje mleko
  • pšenica
  • gluten iz pšenice, raži, ječma
  • kvasac
  • belance
  • indijski orah
  • žumance
  • pomorandža
  • soja
  • brazilski orah
  • badem
  • kukuruz
  • lešnik
  • ovas
  • sočivo
  • kivi
  • čokolada
  • susam
  • suncokret
  • kikiriki



Primenom preventivnih mera čovek sam preuzima odgovornost za svoje zdravlje i putem promene načina življenja, ishrane i razmišljanja - postaje njegov kreator.