Su Jok (Su Đok)


Su Jok je akupunktura i akupresura na šakama (Su) i stopalima (Jok) čiji temelji počivaju na klasičnoj kineskoj akupunkturi, jin-jang podeli, istočnjačkoj filozofiji, egipatskim piramidama, troizvornom i dijamantskom energetskom sistemu.

Osnivač ove metode je Koreanac prof.Park Jae Woo.


Svi organi i meridijanski tokovi u telu se nalaze i na šaci i na stopalu tako da lako možemo pronaći bolnu tačku koja je analogna mestu na telu koji pati i onda raditi odgovarajuću terapiju.Metod je bezopasan i deca ga mnogo vole jer se koriste boje, semenke, magneti… I vrlo je kreativan za njih.


Zašto šaka i stopalo?


Šaka, stopalo, nos, ušna školjka i lobanja ustvari predstavljaju mikrokosmos celog organizma. Oni su kao daljinski upravljač plazma televizora na kojem možemo menjati programe tj.raditi terapije tako što pritiskom ili ubodom iglice šaljemo pravilan program (impuls), preko moždanog centra, da dođe do isceljenja bolnog mesta na telu.

Terapije se rade dijagnostičkim štapićem, mini iglicama, bojama, semenkama, magnetima (više vrsta), moksama, elastičnim prstenovima za masažu…